a midsummer night's dream: sprookjesbruiloft 2.0

Tinywater Photographyenchanted forest wedding - photo by Alison Conklin

⋅⋅⋅ What angel wakes me from my flowery bed? ⋅⋅⋅

Midzomernacht komt eraan. En zeg je midzomernacht, dan zeg je Shakespeare (vooruit, of Zweden). Mijn eerste kennismaking met Shakespeare's A Midsummer Night's Dream kwam tijdens het kijken naar Dead Poets Society (mijn allerlievelings). Het verhaal heeft me daarna nooit meer los gelaten.

Nu het bijna 21 juni is heb ik niet lang hoeven nadenken over een onderwerp voor deze bruiloft inspiratie blogserie. Het beroemde toneelstuk van Shakespeare lijkt mij namelijk de perfecte sfeer voor een bruiloft, of je nu binnen of buiten trouwt. Daarom deel ik vandaag de mooiste ideeën voor een romantische 'Midsummer Night's Dream' bruiloft. Met elementen als bloemen, poëzie, maan en sterren zit je hoe dan ook goed. En maak je geen zorgen, sprookjesachtig staat allang niet meer voor suikerzoete, Disney-achtige taferelen! Een sprookjesbruiloft 2.0 dus. Lees snel verder voor een inspiratieboost!

Kelly Kollar Photography Midsummer Night's Dream wedding suite, photo by Kelly Kollar

A Midsummer Night's Dream: 8 tips voor een sprookjesachtige bruiloft
1. Uitnodigingen geïnspireerd op oude theaterposters

Met Engels theaterstuk uit de 1600 kun je hele fijne kanten op wat betreft de vormgeving van de uitnodigingen. Kijk bijvoorbeeld naar de set hierboven, waarin vintage elementen gecombineerd zijn met sterren patronen en bloemenfoto's. Een heel goed voorbeeld van een moderne en niet-truttige vertaling van het thema! Maar denk ook aan oude vergeelde boeken en theateraffiches als inspiratiebronnen.

Ga je naar een vormgever of illustrator voor de uitnodigingen? Verzamel vast beelden van de sfeer die jij zoekt, maar beperk jezelf niet tot foto's van bruiloften. Inspiratie kan bijvoorbeeld ook zitten in verpakkingen, films, boeken, materialen en sieraden die je mooi vindt. Een goede vormgever weet hierdoor meteen welke richting hij/zij op moet!

 

dress by oscar de la renta - photo by jen huang1 dress by Oscar de la Renta, photo by Jen Huang / maple seed confetti, photo by Lizelle LotterJessica Sim photography Rue de Seine bridal, photo by Jessica Sim

2. Vanuit het bos naar je bruiloft

Bladeren, bloemblaadjes, takken.. op een midzomernacht bruiloft kan de natuur niet ontbreken! Haal inspiratie uit het bos en gooi esdoorn zaadjes in plaats van confetti, gebruik naast bloemen ook takken vol bessen en zorg voor een mooie krans in je haar.

Op de foto hierboven zie je een goed voorbeeld van een krans met bloemen die echt die 'bosfee' sfeer heeft. De bloemen die gebruikt zijn staan bekend als waxflower (Chamelaucium), mocht je je bloemist hiernaar willen vragen. Het is één van mijn lievelingsbloemen, dus ik moedig het natuurlijk alleen maar aan die je voor dit lieve bloempje gaat!

 

photographed by Luke Bugenske photo by Luke Bugenske winter forest wedding - photo by alison conklin enchanted forest wedding - photo by Alison Conklin

3. Trouw buiten, of haal buiten naar binnen

Geen vertrouwen in het Hollandse weer voor een bruiloft in het bos? Hoewel er natuurlijk altijd een plan B mogelijk is en een klein regenbuitje ook zijn charmes kan hebben kan niet iedereen natte voeten waarderen. Haal in dat geval gewoon buiten naar binnen, met een backdrop of ceremonieboog. Of ga een keer voor iets anders en laat een grote kroonluchter maken van takken en bloemen! Het is nogal een project, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Hoewel zo'n grote kroonluchter al een statement is, spant de bruiloft van het bruidspaar op de foto hierboven de kroon. Zij haalden 62(!) bomen naar binnen, om de kerk tijdens hun winter bruiloft een bosgevoel te geven. Daarnaast maakte de vader van de bruid de bogen aan het plafond, waaraan ze zelf takken en bloemen bevestigden. *swoon*

Ik denk dat ik ga huilen van geluk op de dag dat ik een aanvraag krijg voor zo'n bruiloft! ♥

 

leaf, gold disc, and feather backdrop, photo by Shari + Mike Photographers leaf, gold disc and feather backdrop, photo by Shari + Mike Photographers

4. Magische decoraties met gouden sterren

Oké, het zijn geen sterren, maar de kleine gouden cirkels in deze schitterende backdrop geven net dat kleine vleugje fairydust op je bruiloft. Gecombineerd met fragiele groene takjes en veren (al dat niet gedoopt in goudverf) perfect als ceremonie achtergrond, of als decoratie voor de eetzaal. Denk je maar in hoe mooi het eruit ziet als kaarslicht of kleine feestverlichting weerspiegelt op de gouden cirkels en draadjes!

 

Apryl Ann Photography. photo by Apryl Ann Photography

5. Van high tea servies naar een dramatische tafelsetting

Borden met gouden randjes niets voor jou vanwege de high tea associaties? Combineer het met over-the-top gouden bestek, vintage wijnglazen en een volle groene loper met grote bloemen om de cupcake sfeer af te schudden. Deze tafelsetting is dramatisch, elegant en natuurlijk en past perfect bij een Midsummer Night's Dream bruiloft!

 

flower arch - photo by Lelia Scarfiotti flower arch, photo by Lelia ScarfiottiFloral-Greenery-Chandeliers - Genevieve Leiper Photography1 floral greenery chandeliers, photo by Genevieve Leiper / photo by Paula O'Hara Photography

6. Rode bessen, bramen, frambozen.. bosvruchten als kleurinspiratie

De diepe kleuren van bosvruchten zijn een match made in heaven bij deze sfeer. Niet alleen past het perfect bij het verhaal, het zijn ook prachtige warme kleuren om vanuit te gaan voor je bruiloft. Qua materialen zou ik gaan voor goud, kristal en verweerd hout. En natuurlijk veel groene takken om te verwerken in de decoraties voor bijvoorbeeld de taartentafel.

Voor diezelfde taartentafel kun je geheel in stijl kiezen voor vruchtengebakjes zoals op de foto, maar ook een naked cake met bosvruchten topping past goed.

gold leaf garland via fossik gold leaf garland via fossik

7. Van zomer naar winter (of dag naar nacht) bruiloft

Verander de achtergrond van wit naar zwart en je hebt de basis voor een magische winterbruiloft. Al die diepe kleuren, het goud en groen komen nog mooier uit op een donkere achtergrond. Of ga 100% voor die midzomernacht bruiloft door 's avonds te trouwen! Gebruik dan, naast bloemen, decoraties die doen denken aan sterren en de maan.

 

Marie hochhaus photo by Marie Hochhaus Lara Hotz Photography, styling by Stefanie Ingramkopie styling by Stefanie Ingram, photo by Lara Hotz

8. Bosnimfen als inspiratie voor de bruid

Nimfen als inspiratie gebruiken betekent gelukkig niet dat je moet trouwen in een verkleedjurk. Kijk naar wat Stefanie Ingram gedaan heeft in deze fotoshoot. Door bloemen te bevestigen op de sluier en daarnaast voor een bloemenkrans te gaan heeft zij een beeldschone bruid gecreëerd. Een idee wat redelijk eenvoudig zelf uit te voeren is! Gebruik hiervoor zijdebloemen als je wilt dat de sluier mét bloemen na de trouwdag ook nog mooi is :)

⋅⋅⋅

I know a bank whereon the wild thyme blows, Where oxlips and the nodding violet grows, Quite over-canopied with luscious woodbine, With sweet musk-roses and with eglantine.

William Shakespeare - A Midsummer Night's Dream

⋅⋅⋅

Zoek je nog meer ideeën voor een Midsummer Night's Dream bruiloft, neem dan een kijkje op mijn Pinterest board. Heb je vragen of wil je me meteen boeken zodat ik voor jullie zo'n sprookjesachtige dag kan regelen? (graag!) Mail naar weddings@inspirestyling.com.

En laat in de comments weten wat je van deze sfeer vind! Iets voor jou of juist helemaal niet?

Fijn weekend! ♥ Anne

Meer bruiloft inspiratie vind je hier!